Over 1.000 deltok i ytre høyre-demonstrasjon i Tyskland

Politiet holder vakt ved en tilsvarende demonstrasjon i Köthen søndag 9. september. Demonstrasjonen skjedde etter at politiet pågrep to afghanske menn etter at en 22 år gammel mann døde som følge av et hjerteinfarkt i forbindelse med et slagsmål i byen. Foto: AP / NTB scanpix.
Politiet holder vakt ved en tilsvarende demonstrasjon i Köthen søndag 9. september. Demonstrasjonen skjedde etter at politiet pågrep to afghanske menn etter at en 22 år gammel mann døde som følge av et hjerteinfarkt i forbindelse med et slagsmål i byen. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 1.000 innvandringsmotstandere marsjerte i byen Köthen i protest mot Tysklands innvandringspolitikk. Demonstrantene var omringet av like mange politifolk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De innvandringskritiske demonstrantene hadde med seg bannere med påskrifter som «patriotisme er ikke kriminalitet» og «Nok, fru Merkel – hun må gå» da de marsjerte gjennom Köthen øst i Tyskland søndag kveld.

Protestmarsjen fra ytre høyre tiltrakk seg rundt 500 motdemonstranter forent under banneret «konfrontér ekstremhøyre», men politiet melder at det meste stort sett gikk fredelig for seg. Mer enn 1.000 politifolk fra rundt om i Tyskland var satt inn i Köthen for å holde orden under protestene.

Tidligere søndag hadde lokale innbyggere skriblet fredsmeldinger i kritt i gatene rundt byen, som har 26.000 innbyggere.

Sprer seg

Demonstrasjonen i Köthen er den siste av en rekke ytre høyre-marsjer som har funnet sted øst i Tyskland de siste ukene.

Protester fra høyreorienterte innvandringsmotstandere i byen Chemnitz – noen av de voldeligste i Tysklands nyere historie – ble utløst av at en tysk mann ble knivstukket, angivelig av to asylsøkere, den 26. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke spredte protestene seg videre til byen Köthen, etter at en 22 år gammel tysk mann med hjerteproblemer grep inn i en slåsskamp mellom flere afghanske borgere der. Mannen ble slått i ansiktet og døde senere av et hjerteinfarkt. To personer er pågrepet for forholdet.

Etterforsker angrep

Samtidig etterforsker politiet angrep mot utlendinger i to tettsteder ikke langt unna Köthen.

Natt til søndag gikk to menn som antas å være tyske, til angrep på en gruppe unge afghanere på en idrettsarena i Hasselfelde, ifølge politiet. De tyske mennene skal ha nærmet seg fire afghanere og ropt rasistiske hatytringer til dem, og en 17 år gammel gutt ble siden slått og påført lettere skader.

I Halberstadt få kilometer unna skal fem sterkt alkoholpåvirkede tyskere ha ropt rasistiske fornærmelser til tre somaliske asylsøkere søndag morgen. Ifølge politiet ble alle de tre somalierne og en av de mistenkte, en 22 år gammel mann, skadd i et påfølgende slagsmål.