Meny

Israelsk-amerikaner drept av palestiner på Vestbredden

Israelsk politi etterforsker åstedet etter en knivstikking i den israelske bosettingen Gush Etzion på Vestbredden lørdag. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
En israelsk-amerikansk mann er blitt knivstukket og drept av en palestinsk tenåring på den okkuperte Vestbredden, ifølge israelske kilder.

Angrepet skjedde utenfor et kjøpesenter ved bosettingsblokken Gush Etzion sør på Vestbredden søndag, ifølge den israelske hæren. Offeret, identifisert som 45 år gamle Ari Fuld, skal ha blitt knivstukket en rekke ganger. Fuld var en amerikanskfødt aktivist, velkjent i det lokale bosettermiljøet og en uttalt Israel-forkjemper i sosiale medier.

Angriperen, identifisert av palestinske sikkerhetskilder som 17 år gamle Khalil Jabareen fra byen Yatta på Vestbredden, ble skutt av en væpnet sivilist og senere stanset, opplyser den israelske hæren.

Video fra hendelsen viser at Fuld, som senere døde av skadene, løp etter 17-åringen etter at han ble knivstukket. Senere ble 17-åringen skutt av andre sivile, og det meldes at han er moderat skadd.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyllet Fuld på Facebook etter hendelsen.

– Han handlet heroisk mot terroristen, skrev han.

USAs ambassadør til Israel David Friedman, også sterk tilhenger av israelsk bosetting på Vestbredden, sier han er lei seg over å miste en «lidenskapelig forsvarer av Israel og en amerikansk patriot».

– USA er i sorg etter at et av landets borgere ble brutalt drept av en palestinsk terrorist, skriver han på Twitter.

Siden 2015 har over 50 israelere, to amerikanske besøkere og en britisk turist blitt drept av palestinere. I samme periode har over 260 palestinere blitt drept av israelske styrker, som hevder flesteparten av dem var angripere.

(©NTB)

Populært