Syria anklager Israel for luftangrep mot Damaskus-flyplass

Israel har gått til luftangrep ved flyplassen i Damaskus, ifølge statlige syriske medier, som melder at det syriske rakettforsvaret stanset noen av missilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjoner kunne høres i den syriske hovedstaden under angrepet lørdag kveld. Nyhetsbyrået AFPs korrespondent meler om en kraftig eksplosjon, etterfulgt av flere mindre smell. Den israelske hæren vil ikke kommentere hendelsen.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at angrepet var rettet mot et våpenlager i nærheten av flyplassen. Nye våpen til iranske styrker og den libanesiske Hizbollah-militsen, som kjemper for Bashar al-Assads regime, hadde nylig ankommet lageret, ifølge SOHR. Eksilgruppa opplyser at angrepet førte til materielle skader, men hadde ikke umiddelbart noen opplysninger om drepte eller sårede.

I september opplyste en israelsk militærtjenestemann at Israel har utført rundt 200 angrep i Syria det siste halvannet året. Rundt 800 raketter og bomber er avfyrt, de fleste mot iranske styrker, ifølge kildene.

Israel antas å stå bak en rekke angrep mot iranske styrker, men den israelske hæren bekrefter sjelden å ha utført angrep i Syria.