Meny

Sivile drept i angrep i Burkina Faso

Minst åtte mennesker er drept i to angrep mot sivile øst i Burkina Faso, opplyser lokale myndigheter i det vestafrikanske landet.

– Terrorangrepene ble utført i landsbyene Diabiga og Kompienbiga, opplyser den lokale guvernørens kontor i en pressemelding.

Angrepene skjedde i Kompienga-provinsen natt til lørdag. En kilde i sikkerhetsstyrkene sier til nyhetsbyrået AFP at det ene angrepet skjedde hjemme hos en religiøs leder, som ble drept sammen med fire andre. I den andre landsbyen ble tre mennesker fra samme familie drept av antatte jihadister, ifølge kilden.

Siden 2015 har Burkina Faso slitt med økende vold fra ytterliggående islamister. De siste månedene har de vært på frammarsj, noe eksperter mener kan skyldes at islamistiske opprørere er under økende press i nabolandene Mali og Niger.

Populært