Meny

Tyrkisk talsmann: Idlib-offensiv satt på pause

Stormløpet mot Idlib i Syria synes å være satt på pause, fordi partene er enige om at de humanitære konsekvensene blir for store, ifølge en tyrkisk talsmann.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas møtte fredag sin russiske motpart Sergej Lavrov i Berlin. Her ba Maas Russland bruke sin innflytelse til å be Bashar al-Assad reversere det varslede stormløpet. Lavrov svarte, ifølge nyhetsbyrået AFP, at det som blir meldt om planene bak offensiven, ikke er en sann representasjon av fakta.

Lavrov sa de ville gjør alt de kunne for å sørge for at sivile ikke ville lide, men han nevnte ikke noe om å parkere planene. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans talsmann Ibrahim Kalin sier imidlertid at partene har kommet til enighet om ikke å gå til angrep i Idlib – ennå. Russland holdt i forrige uke møte med Tyrkia og Frankrike om situasjonen i den syriske provinsen.

– Våre forventninger er at den nåværende situasjonen vedlikeholdes og at sivile beskyttes og at ingen humanitær krise skapes, sier han ifølge nyhetsbyrået Reuters som TT siterer.

Erdogan skal diskutere situasjonen med Russlands president Vladimir Putin mandag.

(©NTB)

Populært