Nord-Korea avviser USAs anklager mot hacker

Amerikanske myndigheter kunngjorde siktelser mot nordkoreanske Park Jin-hyok torsdag forrige uke, som de mener var «del av et komplott» og hovedperson bak noen av verdens mest alvorlige hackingangrep. Foto: FBI via AP / AP / NTB scanpix
Amerikanske myndigheter kunngjorde siktelser mot nordkoreanske Park Jin-hyok torsdag forrige uke, som de mener var «del av et komplott» og hovedperson bak noen av verdens mest alvorlige hackingangrep. Foto: FBI via AP / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea avviser på det sterkeste USAs anklager om at en nordkoreaner som arbeidet for myndighetene, sto bak noen av verdens største hackingangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas utenriksdepartement sier i en pressemelding fredag at personen USA viser til ikke eksisterer, og kaller det hele en svertekampanje.

Amerikanske myndigheter kunngjorde siktelser mot nordkoreanske Park Jin-hyok torsdag forrige uke.

Angrepene de hevder han sto bak, omfattet WannaCry 2.0-viruset, som rammet over 200.000 datamaskiner i 150 land, blant annet i Norge, dataangrepet mot Sony Pictures i 2014, og et nettinnbrudd mot sentralbanken i Bangladesh i 2016.

USA mener Park var «del av et komplott» og hovedperson bak de alvorlige angrepene «på vegne av den nordkoreanske regjeringen eller Koreas arbeiderparti».

Det nordkoreanske departementet advarer videre om at anklagene kan få konsekvenser for forholdet mellom Nord-Korea og USA.