Meny

Tidligere spesialetterforsker: – Jeg siktet nesten Hillary for mened

På 1990-tallet ble den amerikanske juristen Kenneth Starr oppnevnt for å granske eiendomssaken Whitewater, der ekteparet Clinton hadde vært involvert. I en ny bok skriver Starr at han vurderte å sikte Hillary Clinton for å ha løyet under ed. Foto: AP / NTB scanpix.

Kenneth Starr var spesialetterforskeren som bragte tidligere president Bill Clinton til riksrett. I en ny bok skriver han at han også var nær ved å tiltale Hillary Clinton for å lyve under ed.

På 1990-tallet ble den amerikanske juristen Kenneth Starr oppnevnt for å granske eiendomssaken Whitewater, der ekteparet Clinton hadde vært involvert.

I en ny bok forteller den tidligere spesialetterforskeren at han var så frustrert over Hillary Clintons svar i Whitewater-høringene, at han vurderte å sikte henne for mened, skriver New York Post.

Året etter at Hillary Clintons nære venn og rådgiver i Det hvite hus, Vince Foster, begikk selvmord i 1993, skal den daværende førstedamen gjentatte ganger ha svart «husker ikke» på Starrs spørsmål knyttet til selvmordet.

Les også: Det hvite hus ut mot Hillary Clintons bok

Opprørt

– Jeg var opprørt over hvordan fru Clinton opptrådde, og vurderte til og med å presentere saken overfor storjuryen i Washington for en mulig siktelse for mened, skriver Starr i boka Contempt: A Memoir of the Clinton Investigation, som kommer i handelen tirsdag.

Clinton skal også ha svart at hun ikke husker over hundre ganger i en samtale med spesialetterforskeren den 22. januar 1995, ifølge Starr.

– Dette tydet på regelrett løgnaktighet. Det er riktig at menneskelig hukommelse har sine begrensninger, men hennes anstrengte opptreden fremsto for oss som helt hinsides.

Les også: Slik ble Bernie Sanders lurt av Hillary Clinton

Vanskelig å bevise

Kenneth Starr forteller at han til slutt landet på at han ikke skulle forsøke å stille Hillary Clinton for retten, ettersom det ville være vanskelig å bevise at hun løy.

Whitewater-høringene pågikk i åtte år uten at det ble funnet bevis for overtramp, men daværende president Bill Clinton ble stilt for riksrett fordi det under etterforskningen kom fram at han hadde løyet om forholdet til sekretær Monica Lewinsky under ed.

Les også: Forbannet Lewinsky forlot intervju

Forakt for retten

Ifølge Kenneth Starr hadde verken Bill eller Hillary Clinton egenskapene som skal til for å bli leder av den frie verden , skriver Washington Post.

Starr minner om at Bill Clinton er den eneste amerikanske presidenten som noen gang har blitt dømt for forakt for retten.

Han mener også at Hillary Clinton har gjort seg fortjent til mistilliten hun har hos mange amerikanske velgere, som igjen førte til at Donald Trump vant presidentvalget høsten 2016.

Les også: USA-ekspert: – Det verste karakterdrapet i moderne amerikansk historie

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært