Over 50 drept i Taliban-angrep nord i Afghanistan

Afghanske sikkerhetsstyrker har lidd store tap nord i landet det siste døgnet. Dette bildet er fra et angrep i Kabul 21. august.
Afghanske sikkerhetsstyrker har lidd store tap nord i landet det siste døgnet. Dette bildet er fra et angrep i Kabul 21. august. Foto: Rahmat Gul / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 50 afghanske politifolk, regjeringssoldater og regjeringsvennlige militssoldater er drept i Taliban-angrep i fire provinser nord i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

13 medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble drept i et Taliban-angrep mot en veisperring i Dashti Archi-distriktet i Kunduz-provinsen, ifølge provinsrådets leder Mohammad Yusouf Ayubi.

15 soldater ble såret i det angrepet, som startet sent søndag og fortsatte inn i morgentimene mandag.

Angrep distriktshovedkvarter

Åtte afghanske politifolk ble samtidig drept da Taliban-opprørere angrep et distriktshovedkvarter i Zawzjan-provinsen, ifølge politisjef Faqir Mohammad Jawzjani.

Sikkerhetsstyrkene ble tvunget til å trekke seg tilbake for å unngå sivile tap under de voldsomme kampene, heter det. Sju Taliban-opprørere skal også ha blitt drept.

14 politifolk og regjeringsvennlige militssoldater ble drept i et angrep i Dara Suf-distriktet i Samangan-provinsen, ifølge en talsmann for guvernøren i provinsen.

Tre Taliban-opprørere ble også drept i angrepet, ifølge talsmannen Sediq Azizi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erobret militærbaser

Taliban har det siste døgnet også tatt kontroll over flere militærbaser og politisperringer i byen Sar-e-Pul, som er hovedstad i provinsen med samme navn.

Minst 17 regjeringssoldater er drept i angrepene, som ifølge et medlem av provinsrådet startet rett etter midnatt natt til mandag.

Ifølge Reza Alimzada er et ukjent antall medlemmer av sikkerhetsstyrkene tatt til fange av opprørere, som nå kontrollerer flere strategiske områder i sentrum av byen.

Taliban-talsmannen Zabihullah Mujahid bekrefter at det er de som står bak angrepene i de fire provinsene nord i Afghanistan det siste døgnet.