Meny

Antall døde har økt til 30 i Japan etter jordskjelv

Store jord- og steinmasser i Atsuma raste sammen i Hokkaido nord i Japan under jordskjelvet torsdag. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 30 personer er bekreftet omkommet etter det kraftige jordskjelvet i Japan torsdag. Skjelvet utløste store leirskred, og det søkes ennå etter savnede.

De fleste omkomne kommer fra byen Atsuma på landsbygda, der en klynge med boliger ble ødelagt da en hel åsside kollapset i jordskjelvet som hadde en styrke på 6,6. Flere hus har også blitt begravd i andre skred i området.

Fremdeles er ni personer savnet i Atsuma, der 400 personer fikk mindre skader, ifølge lokale myndigheter.

Omkring 40.000 redningsmannskaper, redningshunder og 75 helikoptre leter ennå etter overlevende døgnet rundt, nå primært i leirmassene etter skred og kraftig regn.

De fleste av de 3 millioner boligene som mistet strømmen i katastrofen har nå fått energiforsyningen tilbake, men statsminister Shinzo Abe opplyser at det er rundt 20.000 husholdninger som fremdeles er strømløse.

Natt til lørdag sov mer enn 16.000 personer i midlertidige leirer som var satt opp for de evakuerte. Omkring 31.000 husholdninger er ennå uten vann.

Myndighetene i Japan frykter flere kraftige jord- og leirskred de kommende dagene ettersom det er meldt kraftig regn gjennom helgen. Samtidig advarer landets meteorologiske institutt mot nye skjelv.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært