Se, keiseren har ingen klær på seg

<p>Donald Trump reagerte sterkt på publiseringen av en anonym kronikk fra innsiden av hans administrasjon.</p>
Donald Trump reagerte sterkt på publiseringen av en anonym kronikk fra innsiden av hans administrasjon. Foto: Jim Urquhart / AP

Nå er tiden inne til å løse den betente striden rundt presidenten i Det hvite hus. For nå er brevskriverens hensikt med leserbrevet om mytteriet i Det hvite hus oppnådd, og oppryddingen kan starte, skriver vår kommentator Audun Tjomsland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer: Audun Tjomsland
Utenrikskommentator ABC Nyheter. Forfatter og tidligere korrespondent for NRK i New York og London.

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Det sa det lille barnet som avslørte at keiseren slett ikke hadde klær på seg. Keiseren viste fram det han sa var sine nye klær, som var så tynne, lette og bedårende at noen ikke engang kunne se dem. Men det, sa keiseren, var bare fordi de ikke dugde i embetet sitt. Dikteren tenkte seg at overdreven forfengelighet og tomt selvskryt hos maktmennesker best kunne avsløres med uredd ærlig og vett til å tro på det vi ser – og ikke alltid det vi blir fortalt. Her er det noe å lære.

Naturligvis er dagens Washington langt fra H. C. Andersens Odense i 1837. Kanskje er dagens måte å påpeke dårskap på, er å skrive et leserinnlegg i en seriøs og troverdig avis, og så få det på trykk uten at avisen avslører hvem som har skrevet det. Men den som gjør det slik, må imidlertid regne med en voldsom reaksjon. Kall det gjerne et jordskjelv som når høyt opp på Richters skala.

At noen er mer misfornøyd enn andre med den som har sjefsjobben i Det hvite hus er ikke noe nytt. Nytt er det imidlertid når brevskriveren skriver at det har utviklet seg en uformell «motstandsbevegelse» blant presidentens medarbeidere, og at disse nå synes å ha påtatt seg å forhindre at Trump skal få utløp for sine mest ekstreme holdninger slik at det kan skade nasjonen og dens folk. De påberoper seg å ville beskytte nasjonen mot sin egen president. At noen i Det hvite hus mener at det er nødvendig, er noe nytt. Og det er skremmende.

Trump er uten sans for de avveininger og begrensninger som gjerne styrer presidentens handlinger

Alle som kan lese aviser og forstå det som vises på TV, har hatt sine mistanker. Donald Trump har siden 20. januar 2017 vist det som er åpenbart for alle å se, at han i det minste er en uvanlig president, uten sans for de avveininger og begrensninger som gjerne styrer presidentens handlinger. Han synes heller ikke å ha den intellektuelle kapasiteten og den faglige kunnskapen som leder han til å gjøre det som er riktig for ham å gjøre, som verdens mektigste mann. Han synes heller ikke å ha den moralske ballasten som kan få ham til å være en god president som gjør de «rette tingene» ut fra allmenngyldige, fornuftige og menneskelige grunner.

Dette har vært tema for flere bøker helt fra den første tiden etter at Trump tiltrådte som president. En av de første bøkene fikk den tittelen som ennå synes å karakterisere Trumps presidenttid, «Fire and Fury» (Ild og vrede), som er blitt et slags varemerke på president Trump. Det er også mer enn bekreftet i den anerkjente fagbokforfatter Bob Woodwards nyeste bok «Fear: Trump in the White House» (Frykt: Trump i Det hvite hus). Der har en rekke av presidentens medarbeidere uttalt seg svært negativt om Trump, også blant de mest erfarne og framtredende medlemmene av presidentens stab. Deres navn og posisjon i Det hvite hus er oppgitt i boka.

I dag synes Det hvite hus å være fullt av «Deep Throats»

Selv om Woodwards kilder i dag benekter hva de skal ha sagt, har Woodward sin vane tro registrert uttalelsene med lydopptak eller andre former for dokumentasjon. Og Woodward har gjennom sin journalistiske karriere fra begynnelsen av 1970-årene opparbeidet seg en troverdighet som langt overskrider president Trumps troverdighet. Ifølge Washington Posts daglige fakta-sjekk har Trump i løpet av de nesten 600 dagene han har vært president, løyet eller gitt misvisende opplysninger flere enn 4.700 ganger.

Woodward har tidligere skrevet en rekke biografier og omtaler av USAs presidenter. Men han er kanskje mest kjent for å ha bidratt, sammen med sin kollega i The Washington Post, Carl Bernstein, til å styrte president Richard Nixon i Watergate-skandalen i 1972-74. Da var den anonyme hovedkilden for Bernstein og Woodward bare kjent under navnet «Deep Throat», mens Bernstein og Woodward kjente hans rette navn. Kilden sto imidlertid fram i 2005 som tidligere FBI-agent Mark Felt. Han bidro med avslørende, faktisk informasjon som bidro til at Nixon sannsynligvis ville blitt felt av riksrett, hvis han ikke hadde selv valgt å trekke seg. I dag synes Det hvite hus å være fullt av «Deep Throats».

Vi skal ikke glemme at presidenten blant mye annet nærmest på egen hånd kan starte en atomkrig

De siste dagene har mange av Trumps politiske venner rykket ut til hans forsvar, mens andre kommentatorer har kritisert Trump-medarbeideren fordi han har skrevet et anonymt leserbrev til New York om de interne forholdene i Det hvite hus. De har også kritisert The New York Times som har valgt å trykke innlegget uten å offentliggjøre innsenderens navn. Bare så det er sagt, The New York Times er i sin fulle rett til ikke å oppgi sine kilder.

Er det nå slik med president Trump, at noen endelig har påtatt seg ansvaret for å fortelle verden at presidenten ikke er egnet, og at noen endelig har vært modige nok til å gjennomskue hans lettvinte påstander om egen fortreffelighet endelig avsløre bløffen om hans fortreffelighet?

Nå vet vi at det finnes en måte å avsløre dårskap på, spesielt når det er særlig alvorlig, nemlig å skrive om den i avisen. Og så alvorlig er denne saken. Vi skal ikke glemme at presidenten – med støtte i amerikansk lov – blant mye annet nærmest på egen hånd kan starte en atomkrig. Overalt hvor han beveger seg har han med seg en kode som gir ham nøkkelen til å kunne gi ordre om å skyte ut atomraketter. Dersom noen – sivile eller militære ledere – skulle forsøke å stanse han, ville de i prinsippet bli stilt for krigsrett. Slik er prinsippet. Men i praksis siver det ut at USAs forsvar sannsynligvis har organisert alternative rutiner som gir økt beskyttelse mot en president som eventuelt skulle forsøke å starte en atomkrig helt på egenhånd.

Det at Trump ikke vet hvem han skal rette sitt motangrep mot, skaper en enorm konflikt mellom presidenten og hans medarbeidere

Innlegget i The New York Times er uten avsender, men avisen kjenner hans (eller hennes) identitet. Avisen har i henhold til de presseetiske regler full anledning til å holde tilbake kildens identitet, men det påligger avisen et ekstraordinært ansvar for å være sikker på fakta-innholdet i innlegget. Det at Trump ikke vet hvem han skal rette sitt motangrep mot, skaper en enorm konflikt mellom presidenten og hans medarbeidere. Han vet ikke hvem han skal avskjedige. For det har ikke Trump nølt med å gjøre, om det er noen han misliker. Men han kan da ikke avskjedige hele sin stab?

I innlegget forteller innsenderen at han representerer en gruppe medarbeidere i presidentens administrasjon i Det hvite hus, som bevisst motarbeider presidenten for å forhindre at han skal få utløp for sine verste instinkter og derved gjøre ubotelig skade på sitt land og på verden. Om det er aldri så edelt motivert, nærmer det seg mytteri om noen forsøker å hindre presidenten i å gjøre det han eller hun mener er nødvendig.

I dag pågår det en intens jakt etter brevskriveren, hvilket er en naturlig reaksjon fra presidentens side. Leserbrevet analyseres i alle detaljer for å finne særegenheter i språket som kan vise til den ene eller andre medarbeideren i Det hvite hus. Det skaper samtidig muligheter for at mistanken nå kan rettes mot feil person. I alle fall må det skape nærmest uutholdelige arbeidsforhold i Det hvite hus – som burde ha helt andre oppgaver.

Alle venter på en avklaring av om Trump er eller ikke er, egnet til å være president

Det er imidlertid ikke brevskriveren som er problemet. Det er presidenten. Og det er forholdene rundt ham som må analyseres, og der ligger problemene som må løses. Selv om det vil være vanskelig for Trump å godta, må han kunne utsettes for den vurderingen som kan gi svar på om det kan være aktuelt å se på tillegg nr. 25 til den amerikanske grunnloven, som gjør det mulig å fjerne presidenten for kortere eller lenger tid, hvis han vurderes som uskikket til å være president.

Rådet fra denne kommentatoren, som er bosatt i en av USAs mest lojale allierte nasjoner, nemlig lille Norge langt mot nord, ville være at nå bør brevskriveren innse at nok er nok. Nå bør han eller hun så fram, snakke åpent og tydelig om problemene i Det hvite hus. Ikke minst bør det gjøres for å fjerne mistanken mot alle dem som ikke har skrevet brevet. Brevskriverens har oppnådd sin hensikt. Verdens oppmerksomhet er nå fokusert på USAs president, og alle venter på en avklaring av om Trump er eller ikke er, egnet til å være president.

Dette handler naturligvis ikke om en barnefabel fra 1800-tallets Danmark. Men kanskje trengs det litt barnslig fryktløshet for å få løst en så alvorlig situasjon i et land som våre forfedre, både danske og norske, var med på å bygge. Det er et land hvor mange av oss føler oss hjemme, og hvor det ennå i dag er flere borgere med norsk avstamning enn det er norske borgere i vårt eget land.

Audun Tjomsland har vært korrespondent for NRK i New York og London, han har skrevet boka «En personlig reise i AMERIKA fra Kennedy til Obama» og har fulgt amerikansk politikk i mer enn 50 år. Han kommenterer på oppdrag for ABC Nyheter og blogger om utenrikspolitikk på Tjomsland.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Siste nytt
19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Populært