Brasiliansk presidentkandidat knivstukket

Høyrepopulisten Jair Bolsonaro, som stiller som kandidat til presidentvalget i Brasil, ble torsdag lettere såret i et knivangrep.
Høyrepopulisten Jair Bolsonaro, som stiller som kandidat til presidentvalget i Brasil, ble torsdag lettere såret i et knivangrep. Foto: Eraldo Peres / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den brasilianske presidentkandidaten Jair Bolsonaro har blitt knivstukket under et valgkamparrangement, melder brasilianske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyrepopulisten Bolsonaro deltok på et valgmøte i byen Juiz de Fora nord for Rio de Janeiro torsdag da han ble stukket i mageregionen.

Sønnen Flavio Bolsonaro skriver på Twitter at faren bare ble lettere såret og at han har det bra.

Det er valg i Brasil 7. oktober, og Jair Bolsonaro ligger foreløpig på andreplass på meningsmålingene, et godt stykke bak tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva.

Men ettersom Lula da Silva sitter fengslet for korrupsjon, er det tvilsomt om han får lov å stille. Dermed er Bolsonaro favoritt til å vinne valget.

Jair Bolsonaro har sagt at han ikke tror på menneskeskapte klimaendringer, og han har uttrykt seg svært kritisk både om homofile og om svarte. Han er tidligere militær og har uttalt seg fordelaktig om militærregimene som styrte Brasil på 1960- og 1970-tallet.