Seehofer: Migrasjon er roten til alle politiske problemer i Tyskland

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer.
Tysklands innenriksminister Horst Seehofer. Foto: Michael Sohn / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer sier migrasjon er «roten til alle de politiske problemene» Tyskland står overfor i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med den tyske avisen Rheinische Post sier Seehofer at migrasjon er faktoren som har utløst frammarsjen til ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD) og ført til at Tyskland er et «delt land der de store politiske partiene mangler støtte».

– Migrantspørsmålet er roten til alle politiske problemer i dette landet. Jeg har sagt dette i tre år, sier Seehofer.

Uttalelsen kommer bare to måneder etter at den konservative ministeren var nær ved å torpedere statsminister Angela Merkels regjeringskoalisjon da han truet med å begynne å avvise migranter på grensa. Seehofer er leder for Merkels parti CDUs erkekonservative søsterparti CSU.

Aktuelt: – Merkel ser ikke hva masseinnvandring kan føre til

I torsdagens intervju kommenterer Seehofer også for første gang masseprotestene som har funnet sted i byen Chemnitz den siste tiden. De ble utløst av drapet på en 35 år gammel tysk mann i slutten av august. Tre asylsøkere er siktet i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er sinne og frustrasjon over dette drapet som jeg kan forstå, sier den tyske innenriksministeren.

– Hvis jeg ikke var minister ville jeg vært ute i gatene som borger, men selvfølgelig ikke med de radikale, understreker han.

Aktuelt: Ny bevegelse på venstresiden ser dagens lys i Tyskland

Ytre høyre-grupper og tusenvis av lokale innbyggere deltok i Chemnitz-protestene, og flere ble skadd da noen av dem barket sammen med motdemonstranter. I ettertid har flere etterlyst en fordømmelse av volden fra Seehofer.

Innenriksministeren understreker at han har «null toleranse for krefter som tar til orde for eller gjennomfører vold, inkludert mot politiet».

Aktuelt: Tysk ytre høyre samler seg til ny protest