Nordmann siktet for drap i Spania

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 36 år gammel nordmann er sammen med to nederlendere pågrepet og siktet for et drap begått i feriebyen Mijas i Spania for to år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser den spanske politienheten Guardia Civil i en pressemelding.

I tillegg til drap er mannen siktet for et drapsforsøk, samt flere våpen- og narkotikalovbrudd, skriver VG , som først omtalte saken.

Siktelsen skyldes et drap i august 2016, der en 46 år gammel colombiansk mann ble skutt sju ganger i ryggen. Kjæresten hans ble samtidig skutt fem ganger, men overlevde hendelsen.

Mulig hevnangrep

Ifølge politiet sto fire personer bak skytingen. I tillegg til nordmannen er to nederlendere på 23 og 28 år pågrepet i Nederland og Spania. Den fjerde mistenkte gjerningsmannen skal selv ha blitt drept i den colombianske byen Medellín senere samme år.

Spansk politi betegner skytingen som et hevnangrep. Colombianeren skal ha tilhørt en gruppering som politiet mener ble beskyldt for å ha stjålet et kokainparti fra en rivaliserende gruppe som nordmannen og de andre pågrepne tilhører.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslagla våpen

Tre våpen og større mengder narkotiske stoffer har blitt beslaglagt, skriver spansk politi i pressemeldingen. Politiet har fått bistand fra sine kolleger i Norge, Colombia og Nederland i sitt arbeid med saken.

De pågrepne vil om kort tid bli fremstilt for en domstol i Fuengirola i den sørlige provinsen Málaga.

Utenriksdepartementet har onsdag kveld ikke kunnet kommentere saken overfor VG.