Nye klimasamtaler begynner i Bangkok

Et industriområde i nærheten av Krakow i Polen, hvor reglene for gjennomføringen av Parisavtalen etter planen skal vedtas senere i år. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix
Et industriområde i nærheten av Krakow i Polen, hvor reglene for gjennomføringen av Parisavtalen etter planen skal vedtas senere i år. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klimaforhandlere fra hele verden har samlet seg i Bangkok for å forberede det store klimamøtet i Polen senere i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtalene i den thailandske hovedstaden skal vare i seks dager. Forhandlere fra nesten 200 land skal prøve å komme videre i arbeidet med et sett regler for gjennomføringen av Parisavtalen.

Reglene skal etter planen vedtas på klimakonferansen i Katowice i Polen i desember.

Mange land og analytikere har imidlertid uttrykt bekymring for at arbeidet går langsomt. Situasjonen er ikke blitt enklere etter at president Donald Trump varslet at han vil trekke USA fra Parisavtalen.

– Vi ser at tilliten til den denne globale prosessen er på et lavmål. Vi må presse regjeringene våre på hjemmebane, sier Lucy Cadena fra miljøorganisasjonen Friends of the Earth.

Professor: – Klimaendringene utspiller seg foran øynene våre

Norge og mange andre land på den nordlige halvkule opplevde i sommer ekstremt høye temperaturer eller tørke. En rekke forskere har uttalt at den globale oppvarmingen høyst sannsynlig gjorde bølgen av hetebølger mer omfattende enn den ellers ville vært.

Aktuelt: – Spesielt stor risiko for ekstreme temperaturer de neste fire årene