Minst 48 drept i Boko Haram-angrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 48 personer ble ifølge militære kilder drept da Boko Haram-opprørere angrep en militærbase i Zari i delstaten Borno i Nigeria torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprinnelig lød meldingene fra militæret i Nigeria på at minst 30 personer hadde mistet livet i angrepet, mens flere var såret eller ikke var gjort rede for.

– Antall drepte er nå 48 etter at ytterligere 17 soldater er funnet døde i områdene rundt Zari av mannskaper som søker etter drepte eller overlevende, sier en militær kilde til nyhetsbyrået AFP mandag.

To av de drepte er offiserer. Tallene bekreftes av flere kilder. Søket etter flere soldater pågår ennå, og det utelukkes ikke at dødstallet kan stige.

Store mengder Boko Haram-opprørere stormet basen i Zari og hadde en kort periode kontroll over basen. De tok våpen og flere kjøretøy, før de dro fra stedet.

Boko Haram, som er en militant gruppe som motsetter seg all vestlig innflytelse og som ønsker å innføre en islamsk stat basert på sharialover, har drept rundt 20.000 mennesker siden de tok til våpen i Nigeria i 2009. De siste månedene har de gjentatte ganger angrepet militære mål i landet.