Ukraina holder militærøvelse med flere NATO-land

En lastebil med et nyutviklet ukrainsk våpen deltar i en øvelse i forkant av militærparaden på Ukrainas nasjonaldag 24. august. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix
En lastebil med et nyutviklet ukrainsk våpen deltar i en øvelse i forkant av militærparaden på Ukrainas nasjonaldag 24. august. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina har startet en militærøvelse med USA og flere andre NATO-land, samtidig som situasjonen i landet er svært spent etter drapet på en separatistleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øvelsen foregår i landsbyen Staritsji vest i Ukraina og involverer om lag 2.200 soldater fra 14 land.

– Deltakerne står i solidaritet med Ukraina, for ukrainsk sikkerhet, ukrainsk suverenitet og ukrainsk territoriell integritet, sa USAs ambassadør til Ukraina, Marie Jovanovitsj, under åpningsseremonien mandag.

Øvelsen starter en uke før Russland innleder sin største militærøvelse siden den kalde krigen i det østlige Russland. Både Kina og Mongolia deltar på øvelsen.

Den ukrainske hæren opplyste mandag at åtte soldater er såret i sammenstøt med russiskvennlige separatister i løpet av det siste døgnet.

Dette til tross for at en ny våpenhvile trådte i kraft i forrige uke.