Spent stemning i Chemnitz

En politibil med vannkanoner er utplassert blant demonstranter i Chemnitz lørdag. Foto: Ralf Hirschberger / AP / NTB scanpix
En politibil med vannkanoner er utplassert blant demonstranter i Chemnitz lørdag. Foto: Ralf Hirschberger / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En demonstrasjon organisert av ytre høyre-grupper i Chemnitz i Tyskland ble avsluttet lørdag etter at en stor gruppe motdemonstranter møtte dem i gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demonstrasjonene og uroen i Chemnitz har pågått i flere dager, og tok til etter at en tysk mann ble drept forrige helg. To menn fra henholdsvis Syria og Irak er siktet.

Politiet opplyser lørdag at en gruppe på rundt 4.500 demonstranter kom sent i gang og bare kunne bevege seg langsomt på grunn av forstyrrelser fra rundt 3.500 motdemonstranter.

– Våre enheter ble til tider nødt til å bruke makt, heter det i en Twitter-melding fra politiet.

– Vi gjentar vår oppfordring om la være å bruke vold, skriver de.

Selv om demonstrasjonen tok slutt, nektet mange demonstranter fra begge side å forlate området, noe som førte til spent stemning. Politiet forsterket derfor innsatsen og satte inn vannkanoner når kvelden falt på.

Chemnitz er blitt sentrum for den tyske innvandringsdebatten etter knivdrapet forrige helg. Politiet har lagt lokk på detaljene i saken, men rykter som er spredt i sosiale medier har satt sinnene i kok. Blant annet er det spredt en uriktig påstand om at offeret beskyttet en tysk kvinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I uken som har gått har det vært flere demonstrasjoner i organisert av ytre høyre-grupper, og det har vært meldinger om at folk som antas å være utlendinger har blitt angrepet.

Mens den ene siden argumenterer for multikulturalisme, argumenterer den andre siden for at ubegrenset innvandring har gjort Tyskland mindre trygt.

Les også: Koalisjonen ledet av Saudi-Arabia innrømmer feil etter bussangrep