Meny

Saudi-Arabia vil gjøre Qatar til øy

En rådgiver til Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman antydet fredag at de har planer om å grave en lang kanal som vil gjøre Qatar til en øy.

Qatar er en halvøy som har sin eneste landegrense mot Saudi-Arabia. En slik kanal ville fysisk skille det lille landet fra Saudi-Arabia, og er det siste stikket i en 14 måneder lang konflikt som Qatar er utsatt for.

Saudi-Arabia, De forente arabiske emiratene, Bahrain og Egypt kuttet i fjor de diplomatiske forbindelsene med Qatar etter å ha beskyldt landet for å støtte terrorisme og ha et for nært forhold til Iran.

Det var i april at den regimevennlige nettsiden Sabq først meldte om planene, som innebærer en 60 kilometer lang og 200 meter bred kanal som ville koste 6 milliarder kroner. Fem entreprenørselskaper er bedt om å komme med anbud.

Da konflikten brøt ut i fjor, var Qatar brått isolert. Grensa ble stengt, flyselskapet Qatar Airways ble nektet å bruke de andre landenes luftrom, og qatarske statsborgere ble kastet ut av de fire andre landene.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært