Marokko med målrettede tiltak mot menneskesmugling

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marokko har iverksatt en operasjon mot menneskesmuglere og migranter de har smuglet inn fra Afrika sør for Sahara, opplyser en regjeringskilde i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av mennesker som hadde håpet på å reise til Europa er blitt plukket opp nord i landet og satt i interneringsleirer ifølge en navnløs regjeringskilde nyhetsbyrået AFP har snakket med. Kilden sier operasjonen ble iverksatt forrige uke.

– Målet er å ta dem ut av hendene på smuglermafiaer som har oppstått i landet, sier kilden uten å gi noe mer informasjon om hvem bakmennene er.

Tiltaket ble iverksatt etter at over 100 migranter forrige uke stormet den spanske enklaven Ceuta i Nord-Afrika. 116 personer ble sendt tilbake til Marokko.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har til sammen 4.382 mennesker så langt i år ankommet Ceuta og Melilla, Spanias andre territorium i Nord-Afrika.

Torsdag holdt marokkanske myndigheter informasjonsmøter om de nye tiltakene for afrikanske og europeiske ambassadører i hovedstaden Rabat.