Dommer gir Mueller mer tid til å vurdere videre rettsprosess mot Manafort

Paul Manafort er allerede kjent skyldig i flere tilfeller av skatte- og banksvindel.
Paul Manafort er allerede kjent skyldig i flere tilfeller av skatte- og banksvindel. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En dommer har gitt spesialetterforsker Robert Mueller mer tid til å vurdere om han vi forsøke å få Paul Manafort dømt for ti uavklarte tiltalepunkter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manafort er Donald Trumps tidligere valgkampsjef. For halvannen uke siden ble han kjent skyldig på åtte av i alt 18 tiltalepunkter. De ti resterende greide juryen ikke å bli enige om hvorvidt Manafort var skyldig i eller ei.

Torsdag ga en føderal dommer i delstaten Virginia Muellers team mer tid til å beslutte hvorvidt Manafort skal stilles for retten igjen, skriver ABC News.

Eksperter er ikke overrasket over at etterforskerne får mer tid. De mener at Mueller kan bruke dette strategisk i forbindelse med en annen rettssak Manafort må gjennom.

Aktuelt: Republikanere advarer Trump: – Maktmisbruk å benåde Manafort

Den 17. september stilles nemlig Manafort for retten i Washington DC. Tiltalepunktene omfatter konspirasjon mot USA, hvitvasking av penger, manglende registrering som lobbyist, falsk forklaring og forsøk på å påvirke vitner, skriver Washington Post. Det er satt av tre uker til saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken mot Manafort har sin bakgrunn i tiden han jobbet som lobbyist for Ukrainas tidligere russiskvennlige regjering. Han var anklaget for å ha tatt imot store pengebeløp som han skal ha skjult på hemmelige kontoer i utlandet og som han ikke betalte skatt for.

Han er så langt kjent skyldig i fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ha holdt en utenlandsk bankkonto skjult.