Lekkasje oppdaget på romstasjonen

Et bilde fra ISS tatt i juni viser det russiske romfartøyet Sojuz MS-09 (til venstre) og et amerikansk Cygnus lastefartøy koblet sammen med stasjonen. En liten luftlekkasje er nå oppdaget i Sojuz-fartøyet. Foto: NASA / AP / NTB scanpix
Et bilde fra ISS tatt i juni viser det russiske romfartøyet Sojuz MS-09 (til venstre) og et amerikansk Cygnus lastefartøy koblet sammen med stasjonen. En liten luftlekkasje er nå oppdaget i Sojuz-fartøyet. Foto: NASA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den internasjonale romstasjonen (ISS) lekker luft. Astronautene om bord er imidlertid ikke i fare, opplyser NASA og russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lekkasjen har oppstått i den russiske delen av romstasjonen og er sannsynligvis forårsaket av mikrometeoritt, opplyser russiske tjenestemenn. Den har sannsynligvis oppstått i et Sojuz-fartøy som nylig dokket med romstasjonen.

Alle de seks om bord og kontrollmannskapene på bakken jobber nå for å avgrense og stanse lekkasjen, som skal være liten.

To Sojuz-fartøy er i øyeblikket koblet sammen med ISS. Fartøyet der lekkasjen skal ha oppstått, ankom romlaboratoriet i juni med tre astronauter. De tre skal etter planen reise tilbake til jorda med fartøyet i desember.

Det er tre amerikanere, to russere og en tysker om bord på ISS.