Ungarn kaller Sveriges ambassadør inn på teppet

Ungarns statsminister Viktor Orbán møtte tirsdag Italias innenriksminister Matteo Salvini i Milano. De to støtter en innvandringspolitikk som Sveriges utenriksminister Margot Wallström ikke står inne for. Foto: AP / NTB scanpix
Ungarns statsminister Viktor Orbán møtte tirsdag Italias innenriksminister Matteo Salvini i Milano. De to støtter en innvandringspolitikk som Sveriges utenriksminister Margot Wallström ikke står inne for. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ungarns utenriksminister kaller Sveriges ambassadør til landet inn på teppet etter at flere svenske statsråder har kritisert Ungarns innvandringspolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den innvandringsvennlige svenske regjeringen har på nytt gått til angrep mot Ungarn, sier den ungarske utenriksministeren Péter Szijjártó i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

Szijjártó krever forklaring fra Sverige etter at flere statsråder har uttalt seg kritisk. Han navngir migrasjonsminister Heléne Fritzon og utenriksminister Margot Wallström. Sistnevnte settes i sammenheng med en melding på Twitter der hun skrev at hun støtter Frankrikes president Emmanuel Macron i en pågående uoverensstemmelse med Ungarns statsminister Viktor Orbán angående europeisk innvandringspolitikk.

– Bring it on, skrev Wallström som svar på en tidligere uttalelse fra Orbán og Italias innenriksminister Matteo Salvini.

Wallström vil overfor TT ikke kommentere saken før møtet i Budapest har funnet sted.

Personvernpolicy