Kinesiske graver dyrere enn boliger

Den evige hvile koster stadig mer i Kina. Snittprisen per kvadratmeter gravplass er høyere enn snittprisen per kvadratmeter bolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske boligpriser har siden 2015 steget med 23 prosent. I samme periode har snittprisen på gravplasser steget med 41 prosent.

I gjennomsnitt koster det nå 100.483 yuan, om lag 123.000 kroner, å skaffe seg en grav i Kina, og snittprisen per kvadratmeter gravplass utgjør 112.545 yuan (137.780 kroner). En leilighet i landets dyreste by, Shenzhen, har i gjennomsnitt en kvadratmeterpris på 56.196 yuan, som tilsvarer 68.800 kroner.

Situasjonen er nå så ille at innbyggere i storbyen Shanghai investerer i leiligheter i stedet for gravplasser for å oppbevare urner med aske etter sine kjære, uttaler sjefstrateg Hao Hong i Bocom International Holdings.

Personvernpolicy