Universitetsprofessor i Hongkong siktet for drap

Maskinteknikk-professor ved Universitetet i Hongkong, Cheung Kie-chung (53), ble tirsdag pågrepet etter at politiet fant levningene av en kvinne i en koffert på kontoret hans ved universitetet. Kvinnen antas å være kona hans.
Maskinteknikk-professor ved Universitetet i Hongkong, Cheung Kie-chung (53), ble tirsdag pågrepet etter at politiet fant levningene av en kvinne i en koffert på kontoret hans ved universitetet. Kvinnen antas å være kona hans. Foto: AP

En professor ved universitetet i Hongkong er pågrepet og siktet for drap etter at det ble funnet et lik av en kvinne i en koffert på kontoret hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hongkong oppdaget en død kvinne, kun iført undertøy og med ledninger rundt halsen, i en koffert inne i en stor kasse av tre på kontoret til den 53 år gamle professoren Cheung Kie-chung.

Professoren hadde meldt kona si savnet 20. august, og sa hun ikke hadde kommet hjem etter en krangel de to imellom.

Politiet begynte å fatte mistanke mot Cheung da de så gjennom videoovervåkingsbilder, uten å se tegn til at kona noen gang forlot parets hjem. Isteden så de Cheung bære en stor trekasse ut fra eiendommen.

Tirsdag ettermiddag gjennomførte de en razzia ved Cheungs kontor, fem minutter unna der han, kona og barna bodde.

– Blod piplet ut av kofferten, og den stinket, sa politisjef Law Kwok-hoi til journalister.

Han sier mye tyder på at kvinnen ble kvalt, men sier identiteten hennes og dødsårsaken fortsatt ikke er bekreftet.

Personvernpolicy