Rapport: Ustabil kaptein forårsaket flystyrt i Nepal

Se video: 51 mennesker omkom etter en flyulykke tidligere i år.

Flystyrten som kostet 51 mennesker livet i Nepal i mars i år, ble tilsynelatende forårsaket av en kjederøykende og gråtende flykaptein som fikk et sammenbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av flyhavarikommisjonens utkast til rapport, som ble lekket til nyhetsbyrået AFP mandag.

Dash 8-flyet fra US-Bangla Airlines var på vei fra Dhaka da det krasjet under landing i Nepals hovedstad Katmandu 12. mars i år.

51 mennesker omkom, blant dem kapteinen og annenflygeren. 20 av passasjerene greide å ta seg ut av det styrtede og brennende flyet og overlevde ulykken.

Flyhavarikommisjonen i Nepal har gransket styrten og konkluderer i sin foreløpige rapport med at kapteinen fikk et psykisk sammenbrudd under den relativt korte flyturen.

Bakgrunnen for sammenbruddet var angivelig at en kvinnelig ansatt i samme flyselskap hadde stilt spørsmål ved om kapteinen egnet seg som instruktør.

– Denne mistilliten og stresset fikk ham til å kjederøyke i cockpit og han fikk også et følelsesmessig sammenbrudd flere ganger i løpet av flyturen, heter det i rapporten.

Ifølge rapporten snakket kapteinen i ett sett og brøt flere ganger ut i gråt.

Kapteinens oppførsel gjorde at den uerfarne annenflygeren, som førte flyet da det styrtet og som aldri tidligere hadde landet i Katmandu, ble «totalt disorientert», heter det videre.

Flyplassen i Katmandu ligger i en smal dal rett sør for Himalaya og er kjent for å være svært krevende for flygere.

Flyet, som ble produsert i 2001 og var eid av SAS fram til det ble solgt i 2014, styrtet på en fotballbane rett ved flyplassen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært