Årets monsunregn har krevd over 1.200 liv i Asia

En eldre mann vasser i vann til livet i Chengannur i den indiske delstaten Kerala, der minst 445 mennesker har omkommet i årets monsun-sesong.
En eldre mann vasser i vann til livet i Chengannur i den indiske delstaten Kerala, der minst 445 mennesker har omkommet i årets monsun-sesong. Foto: Aijaz Rahi / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 1.200 mennesker har omkommet under årets monsunstormer i Asia, flest som følge av flom i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Monsun-sesongen i Asia varer fra juni til september og bringer med seg kraftige stormer og store nedbørsmengder.

I den indiske delstaten Kerala har minst 445 mennesker omkommet i det myndighetene beskriver som den verste flommen på over 100 år, og minst 50.000 bolighus er tatt av vannmassene.

Rundt 1 million mennesker har søkt tilflukt i over 3.000 provisoriske leire i Kerala, der 10.000 kilometer med veier og deler av elektrisitetsnettet også er ødelagt.

I nabodelstaten Karnataka har over 160 mistet livet i årets monsun-sesong, i Uttar Pradesh har over 200 mistet livet og i Vest-Bengal har 195 liv gått tapt, ifølge myndighetene.

Monsunregnet har også rammet Nepal der 87 mennesker har mistet livet, mange av dem etter å ha blitt tatt av jordskred utløst av store nedbørsmengder.

På Sri Lanka, der 224 mennesker omkom under fjorårets monsun-sesong, har det derimot gått langt bedre. Myndighetene evakuerte 750.000 mennesker fra utsatte områder før årets monsun og melder om 24 omkomne i år. I Bangladesh har minst 29 mennesker omkommet.

En av de verste monsun-sesongene i nyere tid var i 2013, da hele 5.800 mennesker omkom i løpet av juni i flom og jordskred i den indiske delstaten Uttarakhand.