Nederlandsk mann pågrepet for å ha skutt og drept belgisk politimann

Artikkelen fortsetter under annonsen

En nederlandsk mann i 30-årene er pågrepet, mistenkt for å ha skutt og drept en belgisk politimann natt til søndag i byen Spa i Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det oppsto basketak utenfor en kafé etter at en gruppe nederlendere natt til søndag ble nektet inngang. Da to politioffiserer rykket ut, ble de beskutt. Den ene av politioffiserene, en 38 år gammel mann, ble truffet og døde av skadene, melder nyhetsbyrået Belga.

Sjåføren i bilen skal ha vært i sjokktilstand og var ikke i stand til å identifisere den mistenkte gjerningsmannen, som ifølge politiet satt bak ham i bilen.

Den mistenkte gjerningsmannen, som selv ble skutt i magen av en av politimennene, ble senere pågrepet etter å ha gjemt seg i en skog. Det er for tidlig å fastslå at den pågrepne er gjerningsmannen, sier politiet.

– Drama i Spa. Alle mine tanker går til familiemedlemmene til politioffiseren. Alle hans kolleger kan regne med min støtte, skriver Belgias innenriksminister Jan Jambon på Twitter. Kong Philippe og Jambon skulle besøke åstedet senere på søndag.

I mai ble to belgiske politioffiserer skutt og drept av en ytterliggående islamist i Liege.