Kilde: Cohen kan bli etterforsket for mer skattesnusk

Michael Cohen (i midten) forlater en føderal domstol i New York tirsdag, samme dag som det ble kjent at han hadde innledet et samarbeid med påtalemyndigheten. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
Michael Cohen (i midten) forlater en føderal domstol i New York tirsdag, samme dag som det ble kjent at han hadde innledet et samarbeid med påtalemyndigheten. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten i delstaten New York vurderer å starte en etterforskning av hvorvidt Michael Cohen også brøt skatteloven på delstatsnivå, melder AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske nyhetsbyrået siterer en ikke navngitt kilde med kjennskap til saken.

Statsadvokat Barbara Underwood skal ha bedt om en henvisning fra skattemyndighetene i delstaten for å starte en etterforskning og muligens sikte Cohen. En slik henvisning er nødvendig for å starte etterforskning, og blir gitt i nesten alle tilfeller.

Cohen er Donald Trumps tidligere advokat. Denne uken sa han seg skyldig i skatteunndragelser på føderalt nivå, samt brudd på valgfinansieringsloven. Han gikk samtidig med på å forklare seg inngående om saken for å få redusert straff. Han har også trukket presidenten inn i saken, og spekulasjonene om hvorvidt Trump risikerer riksrettssak har skutt fart.

Cohens advokat, Larry Davis, ønsker ikke å kommentere saken, som først ble publisert av The New York Times.