Sverige sier nei til migranter fra Libya

117 migranter er fast på et skip som har lagt til kai i Italia, i avvente av hvilke land som skal ta dem imot. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix
117 migranter er fast på et skip som har lagt til kai i Italia, i avvente av hvilke land som skal ta dem imot. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige sier nei til å ta imot noen av migrantene som i flere dager har vært fast på et skip i Italia, i påvente av hvilke land de skal fordeles på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 177 migrantene ble torsdag plukket opp i maltesisk farvann. Den italienske regjeringen skar med dette gjennom en fire dager lang tautrekking med Malta.

Men de to landene har ikke blitt enige om hvem som har ansvaret for dem. Mandag lot Italia skipet legge til kai på Sicilia, men nekter migrantene å gå på land. De krever at migrantene skal fordeles på flere EU-land.

Sverige har valgt å si nei til å ta imot dem, på bakgrunn av at landet allerede har tatt imot mange som er på flukt. De mener ifølge Sveriges Radio at det er dags for at andre land viser solidaritet.

Beskjeden fra Sverige er lagt fram for Italia av statssekretær Lars Westbratt i justisdepartementet.

Aktuelt: 41 somaliere har mistet flyktningstatus hos UDI

Italiensk UD har formelt bedt EU-kommisjonen om å samordne en fordeling av de migrantene som befinner seg om bord i kystvaktskipet Diciotti. En talsmann for kommisjonen sa mandag at arbeidet med å kontakte medlemslandene i unionen er i gang.

Dette er sjette gang på få måneder EU løser migrantkriser ad hoc. Det er ikke mulig å utforme en politikk som alle kan slutte seg til, og hver ny skipslast med migranter utløser samme tautrekking mellom medlemslandene.

Aktuelt: Dødt løp mellom blokkene i Sverige