Dansk jakt på trygdemisbrukere på flyplassene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Danske myndigheter har anmeldt 155 personer for trygdemisbruk etter at de ble stanset på flyplassene i København og Aalborg mens de var på vei til utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Personene har til sammen fått krav om å betale tilbake en knapp million danske kroner til myndighetene. De er blitt avslørt under tolv stikkprøvekontroller utført av Lufthavnstilsynet på de to flyplassene.

– Det viser at det er nødvendig å gjeninnføre lufthavnskontrollen. Det er store beløp som vi på meget kort tid har oppdaget at vi blir svindlet for, sier Danmarks sysselsettingsminister Troels Lund Poulsen fra regjeringspartiet Venstre til nyhetsbyrået Ritzau.

Blant dem som er blitt stanset i kontrollene, er en mann som har reist til utlandet de fire siste årene uten å spørre kommunen om lov. To ganger er han blitt avslørt i kontroller.

I april i år fikk tre dagpengemottakere krav om å betale tilbake mellom 40.000 og 70.000 danske kroner fordi de dro på ferie til utlandet mens de var registrert som arbeidsledige.

Danmark gjeninnførte Lufthavnstilsynet i statsbudsjettet for 2018. Det er avsatt 2,2 millioner kroner til å utføre 27 kontroller per år de fire neste årene.