Microsoft mener å ha avslørt nye russiske hackerangrep før mellomvalget i USA

Forsøkene ligner på dataangrepene før presidentvalget i 2016, som amerikansk etterretning mener var et forsøk på å hjelpe Donald Trump til å vinne valget.Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Forsøkene ligner på dataangrepene før presidentvalget i 2016, som amerikansk etterretning mener var et forsøk på å hjelpe Donald Trump til å vinne valget. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Microsoft opplyser at selskapet har oppdaget nye russiske hackerangrep rettet mot amerikanske politiske grupper før høstens kongressvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge det amerikanske teknologiselskapet har en gruppe knyttet til den russiske regjeringen etablert falske internettdomener som skulle se ut som om de tilhørte to amerikanske konservative organisasjoner, Hudson Institute og International Republican Institute.

Tre andre falske domener var laget for å fremstå som om de tilhørte Senatet, det ene kammeret i Kongressen.

Microsoft gir ingen detaljert beskrivelse av nettsidene.

Les også: USA mistenker at Russland sto bak hackerangrep mot Sverige

Ligner på datangrep i 2016

Opplysningene blir lagt fram bare uker etter at Microsoft gjorde en lignende oppdagelse knyttet til senatoren Claire McCaskill fra delstaten Missouri, som stiller til gjenvalg for Demokratene i valget i november.

McCaskill hevder at russiske hackere har gjort et mislykket forsøk på å infiltrere hennes datanettverk i Senatet.

Forsøkene ligner på dataangrepene før presidentvalget i 2016, som amerikansk etterretning mener var et forsøk på å hjelpe Donald Trump til å vinne valget.

Les også: Russland omtaler anklager om hackerangrep som «grunnløse»