Meny

Kvinnelig fengselsbetjent mistet jobben etter for tett kontakt med Ubåt-Madsen

Oppsummering: Dette er Madsen-saken.

En nå tidligere kvinnelig fengselsbetjent ved Vestre Fengsel kom litt for tett på den drapsdømte ubåtkapteinen Peter Madsen. Det kostet henne jobben.

Kvinnen sa opp jobben sin som fengselsbetjent da hun ikke ville avslutte kontakten til den drapsdømte 47-åringen. I oppsigelsesperioden skal forholdet ha blitt oppdaget, og kvinnen ble øyeblikkelig fristilt, skriver danske BT , som siterer avisen Ekstra Bladet.

Peter Madsen ble tidligere i år dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall om bord i sin ubåt. Fram til i mai i år satt Madsen varetektsfengslet i Vestre fengsel i København, hvor den kvinnelige fengselsbetjenten også jobbet.

Den anonyme kvinnen, som er i 40-årene, sier i et intervju med Ekstra Bladet at hun begynte å oppsøke Peter Madsen når hun fant tid til det i løpet av arbeidsdagen. De to skal ha kommunisert gjennom celledøren og kom raskt på bølgelengde.

Les også: Peter Madsen får fengsel på livstid for drapet på Kim Wall

Brevkorrespondanse

Etter at Madsen ble flyttet til Storstrøm fengsel i mai, skal kontakten mellom de to ha fortsatt gjennom en hyppig brevkorrespondanse. Det var ansatte ved Storstrøm fengsel som oppdaget den omfattende brevvekslingen og som gjorde at kvinnen ble fristilt fra jobben.

– Det som skjedde er selvsagt feil. Jeg kan ikke, men så gjør vi det likevel. Mer er det ikke i det. Jeg vet ikke om det vil utvikle seg videre, det kan jeg ikke si 100 prosent, sier kvinnen i intervjuet med Ekstra Bladet.

Les også: Madsen anker straffeutmålingen, ikke skyldspørsmålet

– Grunn til avskjedigelse

Danske Kriminalforsorgen i København ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen ettersom det dreier seg om en personssak, men de sier på generell basis at det ikke er forenelig å være ansatt og ha personlige eller økonomiske forbindelser med aktuelle eller tidligere innsatte.

«Hvis en ansatt innleder et forhold til en innsatt, har det sikkerhetsmessig betydning for den ansattes habilitet og integritet. Et slikt forhold er derfor grunn til avskjedigelse».

Den drapsdømte ubåtkapteinen ble 9. august overfalt av en 18-åring i Storstrøm fengsel. Etter overfallet søkte Madsen gjennom sin advokat om å få bli overført til nytt fengsel. Søknaden ble innvilget.

Dermed flytter Madsen fra et fengsel som blir beskrevet som luksuriøst, til fengselet Herstedvester hvor flere av Danmarks verste kriminelle soner sin straff.

Les også: Peter Madsen flyttes etter overfall

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært