Jeremy Hunt vil be USA og EU stå sammen mot Russland

Storbritannias nye utenriksminister Jeremy Hunt reiser til Washington denne uken. Arkivfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix
Storbritannias nye utenriksminister Jeremy Hunt reiser til Washington denne uken. Arkivfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias nye utenriksminister Jeremy Hunt vil tirsdag oppfordre USA og Europa til å gjøre mer for å stille Russland til veggs, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De etablerte reglene for internasjonal atferd blir gjennomgående hånet av større land som Russland, er Hunt ventet å si i en tale i Washington denne uken. Det kommer fram i utdrag publisert av utenriksdepartementet, ifølge AFP.

I talen vil Hunt understreke at verden selvfølgelig må samarbeide med Russland, men at man også må stille dem til veggs.

– Russlands utenrikspolitikk under president Vladimir Putin har gjort verden et farligere sted, heter det i utdragene.

Hunt, som onsdag skal møte USAs utenriksminister Mike Pompeo, vil be sine allierte om å gjøre mer.

– I dag vil Storbritannia be sine allierte om å gå lenger ved å be EU forsikre om at sanksjonene mot Russland er omfattende, og at vi virkelig står skulder ved skulder med USA, er han ventet å si.

– Det betyr å gå ut mot og svare på overtredelser med én stemme, uansett når og hvor overtredelser måtte finne sted, det være seg gatene i Salisbury til Krim-halvøyas skjebne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia og USA mener å ha slått fast at Russland sto bak giftangrepet på den russiske tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter i den britiske byen Salisbury tidligere i år. Også andre vestlige land har anklaget Russland for å stå bak angrepet. Myndighetene i Russland har gjentatte ganger avvist at de hadde noe med forgiftningen å gjøre.

Samtidig som Hunt er i USA, reiser Storbritannias brexitminister Dominic Raab til Brussel tirsdag for å sette fart på brexit-forhandlingene med EU-kommisjonens forhandlingsleder Michel Barnier.