Forsøk på angrep på politifolk i Barcelona etterforskes som terror

Politifolk i nærheten av politistasjonen der en mann ble skutt og drept mandag morgen.
Politifolk i nærheten av politistasjonen der en mann ble skutt og drept mandag morgen. Foto: Emilio Morenatti / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Catalonia opplyser at hendelsen der en mann prøvde å angripe politifolk i Barcelona, etterforskes som terror. Mannen ble skutt og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skjedde like før klokken 6 mandag i kommunen Cornella, sørvest for Barcelona sentrum.

– En mann væpnet med kniv gikk inn på politistasjonen i Cornella for å angripe tjenestemennene. Angriperen ble skutt, skriver Catalonia-politiet på Twitter.

Kilder i politiets antiterrorstyrke sier det dreier seg om en 29 år gammel mann fra Algerie. Han var bosatt i området og ropte «Allahu akbar» – Gud er størst – idet han gikk inn på politistasjonen, opplyser kildene.

Visepolitisjef Rafel Comer i Barcelona opplyser at angrepsforsøket etterforskes som en terrorhendelse. Comer sier at mannen ropte «Allah» og andre ord som politifolkene ikke forsto.

Etter det avvergede knivangrepet gjennomsøkte politiet mannens bolig, som ligger kun noen hundre meter unna politistasjonen.

Hendelsen skjer få dager etter at Barcelona markerte årsdagen for terrorangrepet i byen der en 22 år gammel mann av marokkansk opprinnelse meide ned 14 fotgjengere i byens promenadegate La Rambla.

Visepolitisjef Comer sier de ikke har funnet noen sammenheng mellom angrepet i fjor og mandagens hendelse.