Ti døde etter tyfon rammet Vietnam

En mann padler i en båt og andre svømmer gjennom en oversvømt landsby i Hanoi i Vietnam 31. juli i år. Fredag ble provinser nord i landet rammet av en tyfon, og minst ti personer er omkommet i styrtflod og jordskred. Foto: Manh Thang / AP / NTB scanpix
En mann padler i en båt og andre svømmer gjennom en oversvømt landsby i Hanoi i Vietnam 31. juli i år. Fredag ble provinser nord i landet rammet av en tyfon, og minst ti personer er omkommet i styrtflod og jordskred. Foto: Manh Thang / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst ti mennesker har mistet livet og tre til er savnet etter at tyfonen Bebcina traff det nordlige Vietnam fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks personer omkom da de ble tatt av en styrtflod i provinsen Nghe An, ifølge den nasjonale komiteen for krisehåndtering.

I provinsene Son La og Thanh Hoa mistet tre personer livet på grunn av styrtflod og jordskred. Her er i tillegg tre personer savnet.

Minst 38 hus er ødelagt og rundt 3.500 hus står under vann.

Torsdag mobiliserte myndighetene over en halv million soldater i påvente av stormen. Da den traff land fredag hadde den vindkast på 25 meter per sekund, før den fort svekket seg.

Den vietnamesiske kystvakten beordret i forkant over 36.000 fiskebåter vekk fra nedslagsområdet og nesten 140.000 mennesker ble evakuert.

Tropiske stormer er et årvisst fenomen i Vietnam, og uvær tar livet av hundrevis av mennesker og gjør skader for enorme summer.