Meny

Putins europeiske bryllupsvals får kritikk

VIDEO: Putins besøk i den østerrikske utenriksministerens bryllup får både russiske og østerrikske politikere til å rase.
Russlands president Vladimir Putin dukket opp i bryllupet til Østerrikes utenriksminister, hvor han blant annet danset med bruden. – Jeg trodde dette var en spøk, sier opposisjonspolitiker.

Putin skal ha tilbragt rundt 75 minutter i bryllupet til utenriksministeren Karin Kneissl (53) lørdag.

Den russiske presidenten hadde med seg et kosakk-kor som skulle underholde gjestene, ifølge nyhetsbyrået AP. I tillegg holdt han tale og danset med bruden.

– Jeg trodde faktisk dette var en spøk, skriver opposisjonspolitikeren Alexey Navalny på Twitter, og gjør narr av at presidenten tok med seg et kosakk-kor.

Kneissl får kritikk fra flere kanter for å ha invitert den russiske presidenten i bryllupet sitt.

Opposisjonspolitiker Jörg Leichtfried fra det sosialdemokratiske partiet kaller besøket «merkelig, naivt og noe som kan gi varig skade på Østerrikes utenrikspolitiske stilling» på Twitter.

Les også: Putin la fram konkrete forslag om Ukraina, sier russisk ambassadør

Myndighetene i Ukraina har også reagert på hendelsen.

Hanna Hopko, lederen i det ukrainske parlamentets utenrikskomité, fastslår at Østerrike ikke lenger kan være en nøytral mellommann i Ukraina-konflikten, skriver VG.

Utenriksministerens kontor svarer at det var snakk om et personlig besøk, og at Østerrikes posisjon ligger fast, ifølge VG.

Før Putin fløy videre til et møte med den tyske forbundskanseleren Angela Merkel i Tyskland, fikk han også møte Østerrikes forbundskansler Sebastian Kurz i bilen på vei til flyplassen.

Les også:

Bakke-Jensen mener Putin må gjøre seg fortjent til et Finnmark-besøk

Putin inviterer Trump til Moskva

Juncker i tulletelefon: – Putin er en personlig venn

Populært