Rester fra ølbrygging kan redde tørkerammede svenske kyr

Ølbrygging kan hjelpe kyr som ikke får nok fôr fra beitemarkene etter den tørre sommeren, foreslår et svensk bryggeri. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ølbrygging kan hjelpe kyr som ikke får nok fôr fra beitemarkene etter den tørre sommeren, foreslår et svensk bryggeri. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et svensk bryggeri tilbyr rester fra ølbrygging til svenske kyr som ikke får nok fôr på grunn av sommerens tørke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare norske bønder som har blitt hardt rammet av det svært så varme og tørre været i sommer. Like ille har det vært i Sverige, der mange bønder ikke har klart å dyrke fram nok fôr til dyrene sine.

Men bryggeriet Spendrups mener det har løsningen som kan hjelpe sultne kyr. Bryggeriet tilbyr nå såkalt drav, bunnfallet som blir igjen etter brygging av øl, til bønder som kan bruke det til dyrefôr for griser og kyr, melder Sveriges Television.

– Det er en slags løs ruggrøt. Den er energirik, så det er bra fôr for dyrene, sier Rose-Marie Hertzman, pressesjef i Spendrups.

Vanligvis lager bryggeriet pellets til å fyre med av dravet. Men nå vil bryggeriet tilby om lag 1.000 tonn drav per dag til bøndene.

Les også:

Kommuner må legge kriseplaner for vannforsyningen

Tørke gir urovekkende anslag for avlingssvikt

Personvernpolicy