Store styrker er satt inn i redningsarbeidet etter storflom i India

Disse menneskene er noen av flere hundre tusen indere i delstaten Kerala som er rammet av flom. Foto: K. Shijith / AP / NTB scanpix
Disse menneskene er noen av flere hundre tusen indere i delstaten Kerala som er rammet av flom. Foto: K. Shijith / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Situasjonen er dramatisk i den sørindiske delstaten Kerala, der tusener er isolert uten strøm og kontakt med omverdenen. Tapstallet var fredag oppe i 324.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg har flere enn 220.000 mennesker mistet hjemmene sine, opplyser myndighetene. Et 30-talls helikoptre fra forsvaret henter folk fra de mest utsatte områdene. Over 320 båter, mange av dem fiskebåter, deltar i redningsarbeidet rundt om i delstaten.

Myndighetene sier flommen er den verste på nesten hundre år. Det er anslått at minst 6.000 mennesker venter på å bli fraktet til trygge områder.

Vannet har gjort store ødeleggelser i alle de 14 distriktene i Kerala, en delstat med 33 millioner innbyggere. Hundrevis av landsbyer er oversvømt, og titusener av boliger står under vann. Veinettet er uframkommelig over store avstander.

Kerala har vært rammet av kraftig regn siden 8. august. Det er meldt fortsatt regn fram til lørdag. Over 3,2 meter regn (321 centimeter) har falt i Idukki, et kupert skogsområde i det sentrale Kerala. Dette området har siden 1. juni vært så å si avskåret fra omverdenen, opplyser de nasjonale værmyndighetene.

Flomnivået har stedet og steget over de siste ti dagene, og folk fra alle deler av delstaten spredte desperate nødmeldinger på sosiale medier så lenge nettet var oppe.

Les også: Imran Khan valgt til statsminister i Pakistan