Google-ansatte protesterer mot ny søkermotor tilpasset Kina

Ansatte i Google er svært misfornøyd med at selskapet angivelig utvikler en søkermotor spesielt tilpasset Kinas ønske om sensur og kontroll. Foto: AP/NTB scanpix
Ansatte i Google er svært misfornøyd med at selskapet angivelig utvikler en søkermotor spesielt tilpasset Kinas ønske om sensur og kontroll. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre ansatte hos Google har undertegnet et brev der de protesterer mot angivelige planer om å utvikle en søkermotor tilpasset Kinas ønske on sensur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ansatte ønsker mer åpenhet i selskapet så de kan forstå de moralske konsekvensene av det arbeidet de utfører, skriver The New York Times.

Avisen har fått en kopi av brevet som 1.400 ansatte har undertegnet. Det sirkulerer i interne kommunikasjonskanaler i Google. I brevet heter det at utviklingen av en søkermotor spesielt tilpasset Kinas ønske om sensur og kontroll reiser moralske og etiske spørsmål.

– Slik det er i dag, har vi ikke tilstrekkelig informasjon til å fatte etisk begrunnede beslutninger om det arbeidet vi gjør, og de prosjekter vi deltar i, og det arbeidsforholdet vi har til Google, heter det i brevet.

Google trakk sin søkermotor fra det kinesiske marked for åtte år siden på grunn av sensur og hacking. Det nye prosjektet er allerede omtalt i flere medier og går under «Dragonfly». Googles ledelse har ikke kommentert oppslagene.