Meny

Flere fly måtte nødlande etter mange bombetrusler

Se video.

Et tysk passasjerfly nødlandet torsdag på Kreta etter en antatt bombetrussel. I Sør-Amerika ble det rettet bombetrusler mot ni fly, og minst to nødlandet.

Det tyske Condor Airlines-flyet som nødlandet på Kreta, kom fra den egyptiske byen Hurghada og var på vei til Düsseldorf.

Under flygingen fant en passasjer en bombetrussel skrevet på en lapp som var lagt igjen på et av toalettene, ifølge greske og tyske medier.

Piloten valgte å nødlande, og flyet ble eskortert av jagerfly til den greske øya, melder nyhetsstedet Protothema.

Omstendighetene rundt trusselen er ukjent, men flyselskapets talsperson sier de er i kontakt med lokale myndigheter.

Flere fly i Sør-Amerika

I Sør-Amerika ble det rettet bombetrusler mot totalt ni fly torsdag, melder Reuters , som siterer chilenske luftfartsmyndigheter på opplysningen.

Minst to fly nødlandet på flyplassen i Chiles hovedstad Santiago som følge av truslene. I tillegg vendte noen fly tilbake til flyplassene de hadde tatt av fra, mens andre ble stoppet fra å ta av.

Flyene truslene var rettet mot, befant seg i luftrommet over eller på bakken i Chile, Argentina og Peru.

Ingen eksplosiver funnet

Truslene ble ringt inn til chilenske luftfartsmyndigheter, Santiago-flyplassen og til flyselskapet LATAM. I tillegg til truslene mot ni faktiske flyginger, ble det rettet trusler mot to flyginger som ikke fantes.

Det er ikke funnet noen eksplosiver etter truslene, opplyser Victor Villalobos Collao, sjefen for de sivile luftfartsmyndighetene i Chile.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært