Ecuador skjerper grensekontroll for venezuelanere

Venezuelanere venter i kø for å krysse over til Colombia i juli 2016. Tirsdag la FN fram en rapport som viser at anslagsvis 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet. De fleste reiser til Colombia, Ecuador, Peru og Brasil. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Venezuelanere venter i kø for å krysse over til Colombia i juli 2016. Tirsdag la FN fram en rapport som viser at anslagsvis 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet. De fleste reiser til Colombia, Ecuador, Peru og Brasil. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ecuador varsler strengere grensekontroll av venezuelanske flyktninger, etter at over en halv million har krysset grensa til landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksminister Mauro Toscanini sier strømmen av venezuelanere som kommer til landet nå må vise pass. Tidligere har det vært nok å vise et ID-kort, før de så har fått et brev som lar dem bevege seg fritt inn og rundt i Ecuador.

Ecuador erklærte i forrige uke migrasjonsmessig unntakstilstand på grunn av bølgen av flyktninger som rømmer fra kriserammede Venezuela.

Tirsdag la FN fram en rapport som viser at anslagsvis 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet. Hovedårsaken til flukten oppgis å være matmangel. Over en halv million av disse har krysset grensa over til Ecuador via Colombia.

Oljerike Venezuela sliter med skyhøy inflasjon, dyp fattigdom, økende kriminalitet og arbeidsledighet, samt mangel på medisiner og basisvarer. Det siste året har landet vært rammet av dyp politisk uro.