Økende meslingutbrudd i Brasil

Treåringen Lara Melo får meslingvaksine i Rio de Janeiro i Brasil, der helsemyndighetene har igangsatt en stor vaksineringskampanje mot meslinger og polio etter at de to sykdommene øker i omfang. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix
Treåringen Lara Melo får meslingvaksine i Rio de Janeiro i Brasil, der helsemyndighetene har igangsatt en stor vaksineringskampanje mot meslinger og polio etter at de to sykdommene øker i omfang. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasilianske helsemyndigheter sier mer enn 1.200 mennesker har blitt smittet med meslinger. De knytter utbruddet til den enorme innvandringen fra Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge departementet er seks personer døde.

Smittetilfellene er konsentrert i to delstater som deler grense med Venezuela. Nabolandet har slitt med en meslingepidemi siden i fjor, i tillegg til at helsetjenestene her er i ferd med å kollapse som følge av den økonomiske og politiske krisen.

Tirsdag la FN fram en rapport som viser at anslagsvis 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet. Nesten halvparten har kommet til Brasil, og flere av dem er smittebærere, ifølge nyhetsbyrået AP.

For å få bukt med sykdomsspredningen har Brasil innledet en kampanje for å få alle barn mellom 1 til 5 år vaksinert, også dem som har fått den tidligere. Så langt har kampanjen kun nådd 16 prosent av målgruppen.