Putin til Tyskland for å drøfte Syria og Ukraina med Merkel

Russlands president Vladimir Putin reiser lørdag til Berlin for å drøfte Syria og Ukraina med statsminister Angela Merkel. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin reiser lørdag til Berlin for å drøfte Syria og Ukraina med statsminister Angela Merkel. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin reiser lørdag til Berlin for å drøfte utviklingen i Syria og Ukraina med statsminister Angela Merkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Merkel vil ta imot Putin i regjeringens landsted Meseberg slott, nord for Berlin. Det blir ingen felles pressekonferanse, men korte uttalelser til mediene, sier Merkels pressetalsmann Steffen Seibert.

Det uformelle møtet vil dreie seg om konflikten i Syria, situasjonen i det østlige Ukraina og energispørsmål, sier Seibert.

Forholdet mellom Russland og vestlige land har lenge vært spent. To stikkord er nettopp Syria og Ukraina, men også russiske hackeres pågående forsøk på å blande seg inn i valg og sanksjonene etter giftskandalen i Salisbury har skapt store gnisninger.

Putin og Merkel traff hverandre sist i svartehavsbyen Sochi i mai. Den tyske statsministeren reiste ikke til Russland under fotball-VM.