69 ble drept i eksplosjon i Idlib

52 sivile og 17 opprørere er funnet døde i ruinene av en bygning i den syriske Idlib-provinsen, der et ammunisjonslager gikk i lufta søndag. Foto: De hvite hjelmene / AP / NTB scanpix
52 sivile og 17 opprørere er funnet døde i ruinene av en bygning i den syriske Idlib-provinsen, der et ammunisjonslager gikk i lufta søndag. Foto: De hvite hjelmene / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tallet på døde etter at et ammunisjonslager eksploderte i Idlib-provinsen i Syria, har steget til 69. De fleste var sivile, blant dem mange barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble 52 sivile og 17 krigere i opprørsgruppa Hayat Tahrir al-Sham drept i eksplosjonen, som skjedde i landsbyen Sarmada søndag.

Ammunisjonslageret, som tilhørte opprørsgruppa, lå i en bygning der det bodde mange mennesker, men årsaken til eksplosjonen er ikke kjent.

Idlib-provinsen er i hovedsak kontrollert av Hayat Tahrir al-Sham, som regnes som al-Qaidas forlengede arm i Syria.

Ifølge Rami Abdelrahman var flesteparten av ofrene opprørere og deres familiemedlemmer.

De siste tre årene har stadig flere opprørere og deres familier blitt tvangsflyttet til Idlib, etter at syriske regjeringsstyrker og deres allierte har gjenerobret andre områder av landet og tvunget dem til å la seg evakuere.

Syrias president Bashar al-Assad kunngjorde nylig at regjeringsstyrkene har planer om å gjenerobre Idlib, og i forrige uke ble det sluppet flygeblader over provinsen med oppfordring til å slutte opp om Assad-regimet og ikke opprørerne.

Personvernpolicy