Ortega-tilhenger drept under protester i Nicaragua

Innbyggere veiver med nicaraguanske flagg i Managua under protester mot Daniel Ortega og hans regjering lørdag 11. august. Foto: AP / NTB scanpix.
Innbyggere veiver med nicaraguanske flagg i Managua under protester mot Daniel Ortega og hans regjering lørdag 11. august. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tilhenger av Nicaraguas president Daniel Ortega er skutt og drept under en protestmarsj mot regjeringen i byen Matagalpa nord i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen lørdag skjedde under en ny bølge med demonstrasjoner og motdemonstrasjoner i en rekke byer i Nicaragua, inkludert i hovedstaden Managua.

Politiet identifiserer skuddofferet i Matagalpa som Lenin Mendiola, sønnen til en av ledernne i det regjerende Sandinistpartiet.

Ekelte medier melder at regjeringsvennlige paramilitære grupper skjøt med skarpt mot demonstranter i Matagalpa.

Over 300 mennesker har blitt drept og ytterligere 2.000 såret siden en bølge av protester mot regjeringen brøt ut i Nicaragua rundt midten av april, ifølge menneskerettighetsgrupper. Myndighetene sier dødstallet er nærmere 200.

Ortega, en 72 år gammel tidligere geriljasoldat som har hatt makten i Nicaragua i 22 av de siste 39 årene, har satt sikkerhetsstyrkene og regjeringsvennlige militsgrupper inn mot demonstantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I hovedstaden Managua var det rivaliserende protestmarsjer for og imot Ortega og hans kone, visepresident Rosario Murillo lørdag.

Titusenvis av mennesker som krever at fengslede demonstranter blir løslatt, deltok i protestene mot Ortega, mens tilhengere av presidenten marsjerte langs en annen rute med røde og svarte sandinist-bannere.