Meny

Afghanske styrker presser Taliban ut av den viktige byen Ghazni

Afghanske regjeringsstyrker har drevet Taliban ut av provinshovedstaden Ghazni, bare timer etter at opprørerne hevdet å ha tatt kontroll over byen.

Fredag kveld var det fortsatt sporadiske kamper i utkanten av byen, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet i Kabul.

Afghanistans president Ashraf Ghani har kalt inn til et krisemøte med sine sikkerhetsrådgivere etter Talibans offensiv.

Taliban-opprørere holder fortsatt stand i utkanten av byen, ifølge talsperson for innenriksdepartementet, Nasrat Rahimi.

Regjeringsstyrkene, med støtte av spesialsoldater som har kommet fram til byen, går fra kvartal til kvartal for å drive ut opprørere som har gjemt seg i sivile hus.

Minst 100 ofre

Minst 39 Taliban-opprørere er blitt drept i byen, mens regjeringsstyrkene har mistet 14 soldater. Mange av opprørerne skal være av utenlandsk opprinnelse.

Ifølge politisjef i distriktet, Farid Ahmad Mashal, er det over 100 ofre etter kampene, men det er uklart hvor mange av disse som er drept og hvor mange som er såret.

En talsmann for Taliban skriver på Twitter at et regjeringshelikopter er skutt ned, men dette avviser forsvarsdepartementet i Kabul.

Talsperson for departementet, Mohammad Radmanish, sier det er uklart om helikopteret ble skutt ned, men at fire soldater ble skadd da helikopteret krasjlandet under kampene.

Telekommunikasjon brutt

Et medlem av provinsrådet, Nasir Ahmad Faqiri, sier at all telekommunikasjon inn og ut av området er brutt, og at det er vanskelig for omverdenen å få fulgt med i det som skjer. Forsvaret har sin egne kanaler, og all informasjon om krigen i Ghazni kommer derfra.

Faqiri sier også at opprørerne har gravd ned veibomber på strekningen mellom Kabul og Ghazni for å hindre at forsterkninger skal nå fram.

(©NTB)

Populært