Meny

Nazisymboler kan bil tillatt i enkelte tyske dataspill

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dataspill som inneholder symboler som i dag er strengt forbudt, inkludert hakekors, kan i framtiden komme til å bli godkjent i Tyskland.

Spill som inneholder symboler som anses for å være i strid med grunnloven i Tyskland, er for øyeblikket ikke berettiget til å motta vurdering fra den tyske underholdningsindustriens kontrollmyndighet USK. For å kunne selges i Tyskland, må spillene ha en av graderingene, som angir hvilken aldersgruppe spillet passer for.

Endringen innebærer at fra nå av vil USK bedømme spillene som inneholder symboler som i dag vil være ulovlige, vise fra sak til sak. De vil deretter avgjøre om bruken av symbolene «har et kunstnerisk eller vitenskapelig formål, eller bidrar til å skildre nåværende eller historiske hendelser». Tysk lov tillater allerede at symbolene blir brukt under slike omstendigheter, for eksempel vises hakekors i filmer om nazitiden.

Dataspill om andre verdenskrig, som Wolfenstein-serien, er for tiden tilgjengelig for tyske forbrukere, men der er nazistiske symboler erstattet med fiktive versjoner.

(©NTB)

Populært