Meny

Ekstremvær i India har krevd 22 menneskeliv

22 personer har omkommet og tusenvis av andre er evakuert etter at massivt regn har utløst skred og oversvømmelser i Kerala i India. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
22 personer har omkommet og tusenvis er evakuert etter at massivt regn har utløst skred og oversvømmelser i delstaten Kerala i India.

– Minst 22 har mistet livet det siste døgnet i Idukki, Malappuram, Kozhikode og Wayanad-distriktene, sier Shibu Rautel ved delstatens kontrollsenter for krisehåndtering. Dødsfallene skyldes i hovedsak jordskred og drukning.

Keralas regionale minister Pinarayi Vijayan har omtalt situasjonen som «dyster». Over 5.000 mennesker har blitt evakuert fra landsbyer i lavtliggende områder som kan bli rammet av skred.

Mannskaper fra Den nasjonale kriseresponsstyrken (NDRF) og den indiske hæren har hjulpet lokale myndigheter med redningsarbeidet.

Et kjent årlig båtrace i området som tiltrekker seg mange tilskuere og turister, har blitt utsatt på grunn av uværet. Skoler er stengt, togtrafikken forsinket og flyplassen ved Kozhikode var i en periode stengt.

Indias monsunsesong mellom juni og september gir ofte voldsom nedbør. Regnsesongen er viktig for landbruket, men forårsaker årlig store materielle skader.

(©NTB)

Populært