Japanske bilprodusenter innrømmer feil i utslippstester

Direktører og representanter for de japanske bilprodusentene som har levert falsk informasjon om bilutslipp, forklarer seg i en pressekonferanse i Japan torsdag. Foto: Akiko Matsushita / AP / NTB scanpix
Direktører og representanter for de japanske bilprodusentene som har levert falsk informasjon om bilutslipp, forklarer seg i en pressekonferanse i Japan torsdag. Foto: Akiko Matsushita / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De japanske selskapene Suzuki, Mazda og Yamaha innrømmer feil i utslippstester av noen av deres kjøretøyer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det japanske transportdepartementet påla i forrige måned 23 bil- og motorsykkelprodusenter å gjennomføre intern gransking. Bakgrunnen var at Nissan og Subaru hadde innrømmet feil i sine tester.

Suzuki, Mazda og Yamaha la torsdag fram resultatene av sine granskinger. Også de erkjenner at noen av testene ikke foregikk som de skulle.

Suzuki innrømmer feil i tester av 6.401 kjøretøyer mellom 2012 og 2018 – halvparten av tilfellene de har undersøkt. Hos Mazda og motorsykkelprodusenten Yamaha er omfanget langt mindre.

Ingen av de tre selskapene har imidlertid funnet store feil i kjøretøyenes faktiske utslipp, ifølge nyhetsbyrået Reuters.