35.000 stiller til lokalvalg i Syria

18. september skal det etter planen holdes lokalvalg i Syria. De nye lokaladministrasjonene vil ha en stor jobb foran seg med å gjenoppbygge det krigsherjede landet, her ved byen Ain Terma i Øst-Ghouta like utenfor Damaskus. Foto: AP / NTB scanpix.
18. september skal det etter planen holdes lokalvalg i Syria. De nye lokaladministrasjonene vil ha en stor jobb foran seg med å gjenoppbygge det krigsherjede landet, her ved byen Ain Terma i Øst-Ghouta like utenfor Damaskus. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærmere 35.000 kandidater står klare for å kjempe om seter i kommune- og bystyrer rundt om i Syria. Lokalvalget er det første siden borgerkrigen brøt ut i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Valgkommisjonene rundt om i landets provinser har godtatt 34.554 av til sammen 55.164 søknader fra folk som vil stille som kandidater til lokalvalget 18. september, sier valgkommisjonens leder Suleiman al-Qaed til den regimevennlige avisen Al-Watan.

Kandidatene kjemper om til sammen 18.478 seter, flere enn de rundt 17.000 i forrige lokalvalg i 2011.

– Et stort antall landsbyer har blitt gjort om til kommuner, noe som forklarer økningen i antallet seter det kjempes om, sier al-Qaed.

Enkelte provinser har valgkommisjonen ikke fått søknader fra i det hele tatt. Blant dem er østlige delen av Deir al-Zor, nordøstlige Hasakeh, og Daraa i sør, ifølge Al-Watan.

Det syriske regimet kontrollerer etter sin nylige seier i Daraa om lag to tredeler av landet, og president Bashar-al Assad erklærte i forrige måned at gjenoppbygging er neste hovedprioritet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye lokaladministrasjonene ventes dermed å få utvidet ansvar. Sju år med borgerkrig har ført til at infrastruktur som vann- og strømtilførsel er ødelagt i mange områder, og flere skoler og sykehus er lagt i ruiner.

– De kan vente seg mye jobb. De vil ha ansvaret for å lage utviklingsplaner, foreslå investeringsprosjekter og gjøre praktiske beslutninger i forbindelse med gjenoppbyggingsfasen i Syria, sier generalsekretær Bashar al-Haffar i provinsrådet i Damaskus.